Nieuws en blog

Nieuws en de beste tips uit de regio!

28-04-2024 | Domaine de l' Eau Rouge: Wandelingen vanaf de camping

AlgemeenTips in de omgevingWandeltipsBelgische ardennenomgevingwandelen

Regelmatig vragen mensen of er een paar leuke wandelingen zijn die starten vanop de camping, en die zijn er zeker! Sterker nog, er zijn ontzettend veel mooie wandelingen die vertrekken vanop de camping, hoe fijn is dat! Daarvan hebben we er al eerder diverse van gedeeld, maar om het overzicht te bewaren zetten we in dit bericht daarom graag even alles op een rijtje (met dank aan Daniël en Daisy Vanparrys met hun twee trouwe viervoeters). Dus bewaar dit bericht goed. 

Lees verder

22-04-2024 | Domaine de l' Eau Rouge: Derde jaar op rij TOP 20 België

Algemeenseizoen-2024

Jieha, goed nieuws! Voor het derde jaar op rij (!) staat onze camping in de ACSI Top 20 Beste campings van België! Daar zijn wij natuurlijk hartstikke trots op! Bedankt aan één ieder die ons gewaardeerd heeft en daardoor op ons gestemd heeft... Maar zeker ook: een dikke pluim voor ons hele team; dit hebben we met elkaar bereikt en dit vieren we dan ook met elkaar! Wij zeggen dan ook MERCI! voor jullie inzet...

Lees verder

28-02-2024 | Domaine de l' Eau Rouge: Lekker er op uit met de Pasen

Algemeenkamperenpasenseizoen-2024voorjaar

Maak alvast goede plannen! Plan nu vast je kampeerweekend met Pasen - het eerste verlengde weekend van 2024, yess! Of - natuurlijk, gelijk de hele Paasvakantie :-)

Lees verder

20-01-2024 | Domaine de l' Eau Rouge: De Trollen waterval aan de Statte (kort)

Tips in de omgevingWandeltipswandelen

Dit maal gaan we op pad met de trollen van de Statte! Een prachtige, diverse en avontuurlijke wandeling die jong en oud tot de verbeelding spreekt. Vandaag beschrijven we de korte - maar prachtige - wandeling, geschikt voor jong en oud maar gezien de avontuurlijkheid en de lengte, zeker geschikt voor de kids! Ga op pad met de trollen en laat je verbazen door het bos...

Lees verder

07-01-2024 | Domaine de l' Eau Rouge: Public Driving Experience 2024

Tips in de omgevingCircuit Spa-Francorchampsseizoen-2024

We hebben weer een mooie tip in petto! Zoals elk jaar opent het mooiste en historische circuit van Europa haar deuren voor iedereen! Hoezo? Wel, gedurende enkele dagen per jaar mag je met je eigen auto op het circuit rijden. Zo bekijk je dit prachtige circuit vanuit de coureurs - dus waan jezelf Max Verstappen en scheur zelf eens door de beroemde en beruchte Eau Rouge-bocht!

Lees verder

24-03-2023 | Domaine de l' Eau Rouge: Wegwerken in Stavelot

Algemeen

Let op! Momenteel vinden er wegwerkzaamheden plaats in Stavelot. Geen zorgen: we zijn en blijven goed bereikbaar.  Op de N68 (Rue de Chefosse) is op 2 kilometer van de camping, een omleiding ingesteld. Deze is echter niet van toepassing wanneer je naar de camping komt, je mag om de afzetting heen rijden en de bekende - of voorgestelde - route verder vervolgen. Je mag dus de om de afzetting heen rijden, plaatselijk verkeer is toegestaan en handelszaken blijven bereikbaar!

Lees verder

22-03-2023 | Domaine de l' Eau Rouge: Oplaadpunt elektrische auto’s

Algemeen

Je elektrische auto opladen terwijl je heerlijk van je vakantie geniet op Camping Eau Rouge? Geen enkel probleem! We hebben op de camping twee oplaadpunten voor elektrische voertuigen. Je hoeft je niet meer druk te maken over het vinden van een laadstation of elektrisch oplaadpunt in Stavelot, want die hebben wij gewoon, te midden van jouw vakantiebestemming! Ga met een gerust gevoel op vakantie.

Lees verder

23-02-2023 | Domaine de l' Eau Rouge: Fietsroute langs het stuwmeer van Coo

FietstipsTips in de omgevingfietsen

Deze keer delen we geen wandelroute, maar een fietsroute! Want je kan in de regio natuurlijk ook ontzettend goed fietsen! Wees gerust, je hoeft er echt geen Eddy Merckx voor te zijn, want we fietsen deze keer lekker over de RAVEL-fietspaden!

Lees verder

16-02-2023 | Domaine de l' Eau Rouge: Lekker er op uit met de Pasen

Algemeenseizoen-2022

Goede vooruitzichten... ? Kom gezellig bij ons kamperen of huur een chalet op de camping met Pasen of de paasvakantie.

Lees verder

03-01-2023 | Domaine de l' Eau Rouge: Wandeling met de vele uitzichten

Tips in de omgevingWandeltipswandelen

Deze keer een route die niet start vanop de camping maar vanuit het welbekende en pittoreske dorpje Coo. De ideale plek om voor of na de wandeling jezelf te trakteren op een lekkere warme chocolademelk of een lekker Belgisch biertje! De wandeling is iets korter maar maakt toch wel wat hoogtemeters in vergelijking met zijn […]

Lees verder

11-07-2022 | Domaine de l' Eau Rouge: Camping Eau Rouge & SpaForest

Algemeenrecreatieseizoen-2022

Vanaf zomer 2022 kunnen wij met veel trots mede delen dat wij een mooie samenwerking aangegaan zijn met SpaForest, dat is een geweldig tof adventure-bedrijf. Vlakbij dus en garant voor uren speelplezier! Ter plaatse kan je bij ze terecht voor boogschieten, geweldige mooie touwen-/tokkelparcours, orientatieloop, kampen bouwen, en ga zo maar door! Bekijk hier alvast […]

Lees verder

10-07-2022 | Domaine de l' Eau Rouge: Bingo 2022

Algemeenrecreatieseizoen-2022

In seizoen 2022 organiseren we twee - jawel, twee - avonden een geweldige bingo (voor volwassenen). Dit doen we op vrijdag 29 juli en op vrijdag 12 augustus om 20:30. Kaartjes zijn de dag zelf te verkrijgen bij de receptie. We hebben geweldige prijzen in de aanbieding: een mooie tafelbarbecue van Barbecook, een SODA-stream, een uitgebreide gourmetset en nog zoveel meer!

Lees verder

06-07-2022 | Domaine de l' Eau Rouge: Animatieprogramma 2022!

Algemeenrecreatieseizoen-2022

Wioow! Feest! Het animatieprogramma van 2022 is rond, ronder dan rond! :-) Wij - en die kanjers van animatoren - hebben er zo veel zin in. Kom maar op! Raadpleeg op de volgende pagina het animatieprogramma van de komende weken.

Lees verder

01-07-2022 | Domaine de l' Eau Rouge: ACSI Top 20 campings in Belgie!

seizoen-2022

De ACSI heeft ons een mooie award uitgereikt, top 20 Belgische Campings; joepie! Wij danken onze gasten, onze collega’s en iedereen die hieraan zijn of haar steentje heeft bijgedragen!

Lees verder

26-04-2022 | Domaine de l' Eau Rouge: Virtuele rondleiding

Algemeenseizoen-2022

Vloggers in spe Dion en Liam waren bij ons op de camping afgelopen weekend. Ze hebben hard gewerkt aan hun eerste camping-vlog: en het resultaat mag er wezen! Zo gebruiken ze onze spliksplinternieuwe skelters, tonen ze een van onze mooie bosrandchalets en natuurlijk al onze andere voorzieningen!

Lees verder

03-04-2022 | Domaine de l' Eau Rouge: Word jij de nieuwe Max Verstappen?

Algemeenrecreatieseizoen-2022

Wist je dat je bij Camping Eau Rouge ook te gekke skelters/go-carts kan huren? Vast wel en daarom ben je hier…je wilt alleen nog even weten hoe dat werkt: meld je – liefst samen met een volwassene – aan bij de receptie en huur een skelter voor een hele dag of een dagdeel! Je kan kiezen uit een stoere trike (6 tot 12 jaar) of een pittige racer (3 tot 8 jaar).

Lees verder

31-03-2022 | Domaine de l' Eau Rouge: Ontdek onze APP

Uncategorizedseizoen-2022

Er is zoveel te beleven op en rondom Camping Eau Rouge, daar wil je natuurlijk niets van missen! Uiteraard helpen wij je altijd graag op weg; van te voren via de mail of telefoon en tijdens jullie verblijf bij de receptie. Maar toch, soms wil je gewoon zeker weten dat je alles weet...wel, daar hebben wij de oplossing voor: ontdek onze gloednieuwe Camping Eau Rouge app!

Lees verder

14-02-2022 | Domaine de l' Eau Rouge: Door het bos naar het circuit

Tips in de omgevingWandeltipswandelen

Deze keer vertrekken we weer vanop de camping om een mooie rondgang door het bos te maken, deze keer niet richting Stavelot, maar de andere kant op: richting het circuit van Spa-Francorchamps (je hoeft zeker geen circuit-fan te zijn om heerlijk van deze wandeling te genieten).

Lees verder

11-02-2022 | Domaine de l' Eau Rouge: Kamperen met Pasen 2022

Algemeenseizoen-2022

Goede vooruitzichten... ? Kom gezellig bij ons kamperen of huur een chalet op de camping met Pasen of de paasvakantie.

Lees verder

21-01-2022 | Domaine de l' Eau Rouge: Avontuurlijke wandeling Trôs-Marets

Wandeltipswandelen

Voor deze prachtige - en avontuurlijke - wandeling vertrekken we iets verder weg, maar wat is dat de moeite waard! Op 5 minuutjes autorijden van Stavelot, vertrekt deze wandeling bij het restaurant van Ferme Libert. De wandeling laat je genieten van het prachtige dal van Trôs-Marets.

Lees verder