Fietsend er op uit!

Kilometers prachtige fietspaden

Fietsen in de Ardennen is een prachtige ervaring. Het is één van de mooiste manieren om de prachtige en ongerepte Ardennen te ontdekken!

Ook voor degene die niet van steile hellingen houden zijn er trouwens volop mogelijkheden.

Het Ravel netwerk in België biedt namelijk voor de mindere ‘klimmers’ onder ons dé uitkomst om te fietsen in de Ardennen. Deze Ravels vormen samen een groot netwerk door België en bestaan voornamelijk uit nieuwe fietspaden die geplaatst zijn op voormalige spoorwegen.

Bovendien zijn de Ravels voorbehouden voor niet gemotoriseerd verkeer zoals ruiters, wandelaars, skaters en fietsers. Deze Ravels zijn in België erg populair onder senioren of ouders met jonge kinderen. Door een maximale stijging van slechts 3% kan tenslotte (bijna) iedereen al fietsend genieten van de mooie uitzichten in de Ardennen.

RAVEL-trajecten in België

Op dit moment zijn er 5 Ravel trajecten die grote steden in België met elkaar verbinden:

  • Ravel 1 (330 km): loopt van west naar oost door Wallonië, van Houplines naar Lanaye.
  • Ravel 2 (100 km): loopt noord-zuid van Hoegaarden naar Mariëmbourg.
  • Ravel 3 (90 km): loopt noord-zuid van Lembeek naar Erquelinnes.
  • Ravel 4 (45 km): loopt noord-zuid van Overboelare naar Saint-Aybert.
  • Ravel 5: tot nu toe zijn er twee korte trajecten gerealiseerd: van Luik naar Comblain-La-Tour en van Fléron naar Hombourg.

Ravels vlakbij Camping L’Eau Rouge – Stavelot België

Camping L’Eau Rouge biedt een uitermate geschikte uitvalsbasis om al fietsend de Ardennen in België te verkennen. Naast onze camping liggen twee Ravels:

  • Ravel L45: de veldweg van het oude Prinsendom
  • Ravel L44a: Spa – Stavelot

Wie de Ravel van het oude prinsdom volgt ontdekt meteen de valleien van de Warche en de Amblève op een nieuwe en veilige manier. Men kan ook overal pauzeren in de dorpjes onderweg, om ze te bezoeken, er een paar inkopen te doen of er wat te eten. Een uitstekende keus, in een gebied fraai gelegen tussen bos en veld.

Spannender?

Als het voor jou allemaal wat spannender mag, ga dan eens een kijkje nemen op één van de volgende pagina’s:

BMX'en bij Ferme Libert Mountainbiken