Omgeving

Voor ieder wat wils

Kom genieten in de Ardennen...
+ -
+ -

Samen op pad!

Onze camping is de ideale uitvalsbasis naar verschillende (al dan niet dagvullende) uitjes in de omgeving. Zo heb je natuurlijk het prachtige circuit van Spa-Francorchamps, maar er zijn ook tal van andere bezienswaardigheden in de buurt, leuke activiteiten voor jong en oud en veel leuke, authentieke dorpjes om te ontdekken. Naar aanleiding van onderstaande pagina’s toch nog vragen? Wij helpen je graag, dus kom gerust even langs! (of bellen, dat kan ook altijd)

Ardennen op z’n best: Wandelen

Ardennencamping Domaine de l’Eau Rouge in Stavelot is dé ideale uitvalsbasis voor heerlijke wandelingen door de Ardennen. Voor ieder wat wils! Zo zijn er rustigere wandelingen met niet al te veel hoogteverschil die goed toegankelijk zijn voor iedereen; maar er zijn ook wandelingen met meer hoogteverschil en hier en daar wat spannende hindernissen voor de meer avontuurlijke wandelaars.

Wandelen in de Ardennen

Haren in de wind: Fietsen

De Ardennen bieden volop fietsmogelijkheden, voor zowel de geoefende (avontuurlijke) fietser als de iets minder ervaren fietser. Zo is er onder andere het RAVEL-fietsnetwerk: dat is een fietsnetwerk aangelegd op voormalige spoorbanen, daardoor weet je zeker dat het fietspad niet te steil is en altijd goed begaanbaar. Maar de avontuurlijke mountainbiker, duikt bij ons ook zo de bossen in. En de BMX’er die kan natuurlijk terecht bij de BMX-baan van Ferme Libert!

Fietsen in de Ardennen

Langste en meest geliefde baan bij de coureurs: Het circuit van Spa-Francorchamps

Op steenworp afstand van camping de l’Eau Rouge ligt de langste en het – onder de coureurs en fans – meest geliefde circuit van Europa: hét circuit van Spa-Francorchamps. Het hele jaar door worden hier allerhande activiteiten georganiseerd; voor ieder wat wils! Met natuurlijk als grote jaarlijks terugkerende klapper dé F1!

Denk ook aan de 24 uur van SPA, de EUROPEAN LE MANS SERIES, de PORSCHE-dagen en uiteraard de diverse oldtimer-evenementen.

Het circuit Kamperen met F1

Goede uitvalsbasis voor: Vissen

De combinatie van een prachtige natuurrijke omgeving en vele riviertjes maakt de Ardennen de ideale plek om te vissen. Vissen kan in de Ardennen, en speciaal in de buurt van camping l’Eau Rouge op vele verschillende plekken, van kalme wateren tot snelstromende riviertjes. De Ardennen is niet voor niets al jaren dé plek om te vissen in België.

Vissen

Er op uit! Bezienswaardigheden en activiteiten

Buiten al het wonderschoon uit bovenstaande bezienswaardigheden, zijn er ook tal van leuke activiteiten te doen in de buurt van Ardennen-camping Domaine de l’ Eau Rouge in Stavelot. Wat dacht je bijvoorbeeld van een dagje Plopsacoo of de grotten van Hotton of Remouchamps of rondlopen tussen de wolven.

Ga er op uit

eindeloze mogelijkheden: Gidsenbureau

De (avontuurlijke) mogelijkheden in de Belgische Ardennen zijn eindeloos en wij weten ook niet alles. Daarom onderhouden wij goede contacten met het Gidsenbureau, zij kennen alle activiteiten en kunnen je helpen bij het vinden van een leuke activiteit voor tijdens je vakantie (of zelfs een compleet gepland weekend met leuke (typisch Ardense) activiteiten.

Het gidsenbureau