Het circuit van Spa-Francorchamps

De mooiste racebaan van de wereld

Kom genieten in de Ardennen...
+ -
+ -

Beroemd en berucht Spa-Francorchamps

Op steenworp afstand van onze camping ligt het circuit van Spa-Francorchamps. Zelfs als je niet weg bent van brullende Ferrari’s en gierende banden, moet je dit bijzondere circuit toch eens met eigen ogen gezien hebben.

Het Circuit van Spa-Francorchamps ligt -gelukkig- buiten gehoor-afstand van de camping, maar wel op loopafstand! Wij verklappen jullie (of de kids) trouwens graag hoe je een spectaculair uitzicht hebt op de beroemde l’Eau Rouge bocht.

Sinds 1920 Een echte klassieker

In 1920 is het wereldberoemde circuit ontworpen als een baan van iets meer dan 14 kilometer over de openbare wegen tussen de dorpjes Francorchamps, Malmedy en Stavelot.

Wist je dat er enkele jaren later al voor de eerste keer een Grand Prix werd georganiseerd? En in 1950 stond deze prachtige baan al op de agenda van het allereerste F1-seizoen. Pas in 2000 – na het aanleggen van een openbare weg rond het circuit – werd het circuit een permanent afgesloten race-circuit.

Op dit moment is het circuit ongeveer 7 kilometer lang en is het wereldberoemd geworden dankzij bochten als de Eau Rouge en Blanchimont.

Unieke F1-camping

Rond de – jaarlijks terugkerende – F1-race op het circuit verandert onze camping in een geweldige F1-camping met een heel bijzondere en gezellige sfeer.

De afgelopen jaren heeft zich een hele schare trouwe fans gevormd rondom onze camping tijdens de F1. Je moet er bij zijn om het te geloven!

Info en reserveren

Meer dan F1: agenda

Op het circuit is natuurlijk veel meer te beleven dan de Formule 1 (hoewel dat natuurlijk één van de hoogtepunten blijft. Denk ook aan de 24 uur van SPA, de EUROPEAN LE MANS SERIES, de PORSCHE-dagen en uiteraard de diverse oldtimer-evenementen.

Wij zijn graag jullie gastheer met die evenementen, dus aarzel niet en boek snel!

Agenda Direct reserveren