Wandelen in de Ardennen

De mooiste wandelroutes

Wandelen in de Ardennen, de Belgische Ardennen ontdek je het beste te voet. In de Ardennen vind je namelijk veel verschillende wandelroutes waarop je de mooiste natuurgebieden, prachtige vergezichten en misschien wel wilde dieren tegenkomt.

Ben je bovendien op zoek naar een wandelvakantie in de Ardennen? Midden in de prachtige Belgische Ardennen ligt Camping Domaine de l’Eau Rouge, waar vandaan je de omgeving kan gaan verkennen!

De mooiste wandelroutes

In de ochtend word je wakker op Camping l’ Eau Rouge middenin de prachtige natuur. Je geniet meteen van alle rust en de natuurgeluiden.

Je besluit lekker te gaan wandelen in de Ardennen. Vervolgens ga je vanaf de camping andere mooie natuurgebieden ontdekken. Zo kun je vanuit de camping naar omliggende authentieke dorpjes wandelen. Langs romantische riviertjes en indrukwekkende rotswanden.

Tijdens jouw wandeltocht kom je wellicht wilde zwijnen, buizerds, herten en andere wilde dieren tegen. Je kan trouwens ook eens naar de Grotten van Hotton wandelen, een leuke wandeling langs allerlei natuurschoon. Waar je ook loopt, de omgeving is werkelijk prachtig.

Wandelvlonders

Tijdens jouw wandelvakantie Ardennen kunt u vlakbij camping L’Eau Rouge verschillende paden over wandelvlonders vinden. Deze zie je trouwens wel vaker in het bijzondere hoogveengebied in Oost-België.

Wij informeren je graag over alle mogelijkheden voor jouw wandel-uitje of wandel-vakantie. Wil je graag een wandel-weekend organiseren? Dat kan, wij denken graag met je mee. Neem even contact op.

Wandelen in Stavelot

Stavelot ligt in de mooie provincie Luik/Liège. Het is een mooie stad met onder andere de indrukwekkende watervallen van Coo, het circuit van Spa-Francorchamps en het natuurgebied van de Hoge Venen. Een ideale plek om heerlijk te wandelen. Er zijn in Stavelot 28 wandelroutes die variëren tussen 2,5 en 13,5 kilometer.

Wandelkaart

Goed initiatief van DecathlonEXtra Trails

Sinds september 2016 heeft Decathlon diverse wandeltochten uitgezet in de prachtige omgeving van Stavelot. Of je nu een geoefend wandelaar/loper of gewoon een stukje wil lopen…voor ieder wat wils: er zijn 4 routes: groen 9 km, blauw 13 km, rood 23 km en zwart 40 km.

Verloren lopen? Dat is haast niet meer mogelijk, de routes zijn goed aangegeven met mooie en duidelijke bewegwijzering op ooghoogte.

Meer over ExtraTrail