De Trollen waterval aan de Statte (kort)

Korte, avontuurlijke wandeling

Dit maal gaan we op pad met de trollen van de Statte! Een prachtige, diverse en avontuurlijke wandeling die jong en oud tot de verbeelding spreekt. Vandaag beschrijven we de korte – maar prachtige – wandeling, geschikt voor jong en oud maar gezien de avontuurlijkheid en de lengte, zeker geschikt voor de kids!

Ga op pad met de trollen en laat je verbazen door het bos…

We vertrekken met de auto en na een korte maar mooie autorit, parkeren we de auto bij de picknicktafels aan de Route de la Statte (Solwaster). Ideale plek om de wandeling te beginnen of af te sluiten met een lekkere picknick of drankje.

Deze tip hebben we al vaker gegeven: maar als je jezelf tijdens of na de wandeling graag beloont met iets lekkers, neem dan gerust iets mee – je komt tijdens de wandeling geen cafeetje of taverne tegen om de innerlijke mens te plezieren…

We vertrekken en lopen tegen de stroom in mee met de Statte, dat is toch genieten? Het zal niet heel lang duren voor je de eerste – maar zeker niet de laatste – brug tegen komt! Kijk ook eens naar de rotswanden, bomen en paddenstoelen om je heen!

We blijven de rivier volgen tot we aan onze rechterkant een hele grote rotspartij voorbij gaan – wacht, eens even? Zit daar nu iets naar ons te kijken? Spannend! Sla gelijk linksaf en klim via het kronkelpad omhoog…zie jij wat er naar ons zit te koekeloeren?

Eenmaal boven, bekomen van de schrik en spanning, lopen we langzaam weer terug door het bos naar de parkeerplaats…

Kon jij geen genoeg krijgen van het trollenbos? Hou dan onze blog in de gaten voor een langere wandeling in dit prachtige sprookjesbos!

 


Tips in de omgevingWandeltipswandelen

geplaatst op 20-01-2024 door Domaine de l' Eau Rouge

Terug naar nieuwsoverzicht