Bezienswaardigheden Malmedy

Toeristisch en cultureel

Toeristisch maar ook cultureel is Malmedy zeer aantrekkelijk.

Bezienswaardigheden Malmedy? Niet alleen dat. Maar de inwoners hebben een open mentaliteit, vriendelijk, zeer gastvrij en zijn dol op feestvieren. Waarschijnlijk is dit het gevolg van de vele culturele veranderingen die het grensgebied in zijn geschiedenis heeft doorgemaakt. De inwoners van Malmedy zijn tweetalig en bekend met de talen Duits en Frans.

De Waalse en de lokale folklore zijn in Malmedy verweven met hun cultuur, en geen enkele gelegenheid wordt over het hoofd gezien om dit samen te vieren. De overvolle kalender met folkloristische en levendige activiteiten zijn daar een bewijs van.

Geniet van de vele recreatiemogelijkheden en wandelingen, op 5 km van onze camping bevelen we u Malmedy van harte aan.

Bezienswaardigheden in Malmedy

Malmundarium Malmedy

Malmedy heeft genoeg prachtige bezienswaardigheden! Zo is in Malmedy een oude klooster te vinden die helemaal is omgetoverd tot een culturele ontmoetingsplaats. Het kreeg de naam Malmundarium. Het Malmundarium is zowel langs de buiten- als langs de binnenkant indrukwekkend. Binnen kan je kennismaken met de geschiedenis en het heden van de stad Malmedy. Je leert de historie van de kathedraal kennen, je maakt kennis met de folklore en de oude ateliers van leer en papier. Het is met andere woorden een mix van een beetje van alles. Naast de permanente collectie, zijn er ook regelmatig tentoonstellingen te zien.

Op een oppervlak van ruim 3000 m2, op de begane grond en op de bovenverdiepingen, heeft de bezoeker enorme mogelijkheden om het verleden en het heden van Malmedy en zijn regio te ontdekken. Het concept, is multifunctioneel, vernieuwend, interactief en speels naar believen. De geschiedenis van de velen leerlooierijen, de papierfabrieken, en het carnaval. Elk publiek zal er iets van zijn gading vinden: families, senioren, schoolgaande jeugd. Ook organiseert men met regelmaat exposities van bekende kunstenaars.

Geschiedenis Malmundarium

Vooral de geschiedenis van het klooster is erg boeiend. Na de godsdienstige functie is het voor verschillende andere doeleinden aangewend. Zo kwam er eerst het Franse Regime, dan het Pruisische Regime en tot slot ook het Duitse Regime. Zij gebruikten het gebouw voor andere redenen en pasten het hier en daar aan. Wil je het volledige verhaal hierover horen? Breng dan zeker een bezoekje aan het Malmundarium.

De kathedraal

Daarnaast zijn er natuurlijk nog een hoop andere bezienswaardigheden in Malmedy en omgeving. Zo heb je vlak naast het Historisch en toeristisch Malmundarium het kathedraal te staan. Wat door zijn omvang zeker niet te missen is en is rijk aan geschiedenis. De kathedraal werd vanaf 1775 gebouwd als abdijkerk en opgedragen aan Petrus Paulus en Quirinus op 05/09/1784. In 1819 werd het een parochiekerk en in 1944 heeft het een bombardement meegemaakt, waardoor het destijds de ramen verloor. Bij uw bezoek zult u dan ook merken dat er nieuwe ramen zijn geplaatst.

Naast de genoemde bezienswaardigheden zijn er natuurlijk nog een hoop andere bezienswaardigheden te ontdekken, daarom is Malmedy zeker de moeite waard om eens te bezoeken!

Activiteiten in Malmedy

Er zijn een hoop activiteiten te doen en te beleven in Malmedy! Vrijwel direct naast het Malmundarium gebouw bevind zich het middeleeuws kerkje wat vrij toegankelijk is. Er direct achter kan men via een wandelpad naar een van de hoogste punten van Malmedy wandelen, de wandelaar wordt beloond met een prachtige blik over dit dynamisch stadje. Elke vrijdag morgen is er een goed bezochte markt. Er wordt natuurlijk ook een hoop gefeest op Malmedy en is er dus altijd wel wat anders te zien en te beleven! Er zijn dus genoeg folkloristische en levendige activiteiten in Malmedy te beleven.

Museum in Malmedy

In Malmedy is ook een museum te vinden dit is het Baugnez 44, een hele bekende museum van Malmedy. De nieuw museum is ingehuldigd in 2007 en heeft een oppervlakte van 85 m2 verdeeld over 2 verdiepingen. Ze stellen aan de bezoeker een nieuwe adembenemende museografie en scenografie voor.

Hieronder tref je links naar de toeristische attracties in Malmedy en omgeving.

Toeristische attracties

Overtuigd?

Boek dan nu je verblijf op Ardennencamping Domaine de l’ Eau Rouge in Stavelot en laat je verbazen!

Direct reserveren