« Omgeving overzicht

Abdij van Stavelot

Indien u op zoek bent naar een historische bezichtiging tijdens uw vakantie naar de Ardenne, raden wij u de Abdij van Stavelot aan. De Abdij van Stavelot staat op de lijst van belangrijkste erfgoed van Wallonië en behoort tot de oudste kloosterfundamenten van België.

De abdij van Stavelot

De Abdij van Stavelot, met zijn prachtige kloostertuin, zijn drie musea van internationaal niveau, zijn prestigieuze zalen en zijn eeuwenoude kelders, is voor iedereen de perfecte dag uit tijdens een vakantie naar de Ardenne. Behalve de toeristische dienst herbergt de abdij ook nog een aantal musea en diverse tentoonstellingen het gehele jaar door.

Historisch museum van het Prinsdom Stavelot-Malmedy

Gedurende meer dan duizend jaar oefende het prinsdom zijn invloed uit op een gebied dat de grenzen van België ruim overschreed. Het Museum van het Prinsdom Stavelot-Malmedy biedt u een moderne en speelse route aan door de geschiedenis van een Staat van het oude Rijk. Beeld en geluid, voorwerpen en kunstwerken vormen met behulp van de modernste technieken van de multimedia een overzichtelijk en duidelijk geheel.

Museum van het Circuit Spa-Francorchamps

Het museum, ondergebracht in de gewelfde kelders van de Abdij, geeft een beeld van de geschiedenis van "het mooiste circuit ter wereld". Een collectie bijzondere voertuigen, nieuwe videovoorstellingen en buitengewone voorwerpen geven de hedendaagse bestuurder even de passie terug van de pioniers van destijds. Tijdens een visuele rit op het Ardenner circuit kunnen jong en oud even de plaats innemen van Fangio, Senna of Schumacher.

Tijdens uw vakantie naar de Ardenne is de Abdij van Stavelot een bezoekje meer dan waard.

www.abbayedestavelot.be