« Omgeving overzicht

Wolvencentrum

Het wolvencentrum

Het wolvencentrum in Bilstain beschermt de wolf in de natuur en geangenschap. Dit doen zij door wolven die zijn afgedankt door particulieren en dierentuinen op te vangen. Voor de meeste wolven is dit dé uitkomst. Wanneer ze worden weggedaan, worden ze vaak ingeslapen. Gelukkig kan het wolvencentrum deze dieren opvangen. U kunt de honden bezoeken met een rondleiding van ongeveer anderhalf uur langs de wolven. Daarnaast kunt u ook op bezoek bij de wolven Pjotr en Hannah wanneer je minimaal 18 jaar bent of 16 jaar met ouders.

Wolven in Europa

In Europa (inclusief het Europese gedeelte van Rusland) zijn er nog ca. 18.000 wolven. Hoewel in het verleden de wolf als een gevaarlijk beest vervolgd en bijna uitgeroeid werd, is het de wolf toch gelukt om in Italië (ca.350 wolven), Portugal (ca.120 wolven) en Spanje (ca. 2.000 wolven) te overleven. Zelfs in industrielanden zoals Frankrijk en Duitsland is de wolf weer teruggekeerd. In Polen leven nog zeker ca. 800 wolven. 
Volgens bosecologen is het mogelijk dat in België de wolf in de toekomst terug zal keren. Men moet dan eerst denken aan de Ardennen die een aaneengesloten natuurgebied vormen, grenzend aan Frankrijk en Duitsland.

Bron: www.wolf-center.eu

Bezoek het Wolfencentrum, dit kan op hun opendeurdagen of op afspraak. Dit kan telefonisch (+32(0)87 65 29 50) of via de e-mail. Het wolvencentrum in Bilstain is ongeveer een half uur rijden vanuit Camping L’Eau Rouge.