5 Redenen om te gaan kamperen in de Ardennen

De laatste jaren is kamperen weer helemaal terug. Waar het vakantie vieren in de buitenlucht het de afgelopen jaren aflegde tegen de luxe all-in vakanties is kamperen in de natuur weer helemaal hot. En wat is er nu mooier dan kamperen in de Ardennen? Wij geven je 5 redenen om dit jaar te kiezen voor kamperen in de Belgische Ardennen.

Kamperen in de Ardennen is écht kamperen.

De meest voor de hand liggende reden om te gaan kamperen in de Ardennen is de adembenemende omgeving en natuur. De Ardennen staat bekend om haar bosrijke omgeving, vele bergen, vergezichten en prachtige wandelroutes. Tijdens een verblijf in de Ardennen kijk je werkelijk je ogen uit. Als je gaat kamperen in de Ardennen waan je je heel even in een compleet andere wereld.

Vlakbij huis.

Het voelt dan misschien wel als een andere wereld maar het mooie van de Belgische Ardennen is dat je er in een mum van tijd bent. Vanaf Breda ben je namelijk binnen 2,5 uur op camping L’eau rouge midden in de Ardennen. Dit maakt de Ardennen uitermate geschikt voor zowel Nederlanders die naar de Ardennen op vakantie willen of lekker een weekendje weg.

kamperen in de ardennen

Kamperen in de Ardennen: Ook voor Sportievelingen

De Ardennen is niet alleen maar rust en sereniteit. Ook de sportievelingen kunnen hun hart ophalen in dit mooiste stukje België. De Ardennen lenen zich namelijk perfect voor verschillende sportieve activiteiten zoals mountainbiken, ofroad hiking, nordic walking, wielrennen, bergbeklimmen, kanoën en raften. Tevens organiseren wij op onze camping regelmatig leuke activiteiten als boogschieten en vissen.

Rijke Geschiedenis.

De Ardennen heeft een rijke geschiedenis. Wanneer je een wandeling door de Ardennen maakt zul je vroeg of laat restanten uit de middeleeuwen en zelf uit de Romeinse tijd aantreffen. Ook in de eerste en tweede wereldoorlog was de Ardennen onderdeel van het strijdtoneel. In de Ardennen zijn verschillende museums en tentoonstellingen over deze tijd. Wanner je meer wilt weten of de Nederlandse en Belgische betrokkenheid in de 1e en tweede wereldoorlog dan is een bezoek aan de Ardennen zeker de moeite waard.

Het Circuit van Spa Francorchamps

Jaarlijks wordt er op het circuit van Spa Francorchamps de grand prix van België gehouden. Nederlandse en Buitenlandse formule fans komen dan massaal naar de Ardennen om onder andere Max Verstappen te zien racen op het circuit. Camping, hotels en hostels zitten vaak al ruim van te voren volgeboekt en het is dan een drukte van jewelste in de Ardennen. Als Formule 1 fan moet je dit een keer hebben mee gemaakt. Benieuwd of er nog een plekje op onze camping is?

Dit vinden wij vijf van de belangrijkste redenen om te gaan kamperen in de Ardennen. Zijn wij iets vergeten wat volgens jou absoluut in dit lijstje moet komen te staan? Laat het ons weten.