Nieuw: energiezuinig buiten zwembad Ardennen

Faciliteiten zwembad Ardennen - Camping L’Eau Rouge

Het zwembad (geopend in 2014) is voorzien van een fontein en een massagehoek met lig- en zitplaatsen. Indien u gaat zwemmen en het zonnedek is gesloten, kunt u met 1 druk op de knop het zonnedek openen. Ook de fontein zal dan gaan lopen. De massagehoek is tevens bedienbaar met een knop. Daarnaast is er een poolhouse met inloopdouches. Ons buitenzwembad is van alle gemakken voorzien en wordt in de zomer bij warme dagen intensief gebruikt. De fijne inloopdouches worden verwarmd met de energiezuinige waterpomp van het zwembad. Het bad is 16 meter lang, 6 meter breed en 145cm diep. Het omliggend terras is 220m2.

Energiezuinig zwembad Ardennen

Bij de ontwikkeling van het zwembad hebben wij getracht zo energiezuinig te werk te gaan met de meest moderne technieken. Er kan een watertemperatuur tussen de 28 en 29 graden gerealiseerd worden met minimaal energieverbruik, want dat is voor onze groene camping erg belangrijk.

Hoe werkt het?

Op het water komt een energiedek te liggen dat zonnewarmte absorbeert en doorgeeft aan het water. Naast het energiedek maken we gebruik van een vernieuwde warmtepomp, deze pomp haalt warmte uit de lucht en geeft deze 5 maal zo sterk af aan het water. Bij een hoog rendement voorziet de pomp ook de inloopdouches in het poolhouse van warm water. Lees meer over de aanleg van het zwembad.